در توضیح انواع رنگ پودری در ابتدا میتوان به رنگهای پودری ساده اشاره کرد. این رنگها بدون هیچگونه طرح و با پوشش بالا بر روی سطح قطعات مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگ ها شامل پلی استر – هیبرید – اپوکسی – پلی یورتان است که بنا بر شرایط جوی و محیطی قابل طراحی و عرضه است.
همچنین این رنگها را در براقیتهای مختلف از سوپر مات تا براق میتوان طراحی و تولید نمود. این رنگها در اکثر قطعات صنعتی مانند قطعات خودرو – لوازم آشپزخانه – لوازم اداری – قفسهبندی صنعتی و غیره کاربرد فراوان دارند.
از دیگر انواع رنگ پودری رنگهای پودری چرمی هستند که سطحی شبیه به چرم طبیعی با پستی و بلندیهای فراوان دارند که میتوان طرح چرمی آنها را از حالت چرمی ریز تا چرمی برجسته طراحی نمود و همچنین در براقیتهای مختلف از مات تا براق قابل تهیه هستند. کاربرد رنگ های پودری چرمی در تابلوهای براق – دربهای ضد سرقت – لوازم اداری – ورقهای سقفی – قطعات تزیینی – مبلمان و … است و کاربرد فراوان دارد.
رنگهای پودری متالیک آمیخته از یکی از رنگهای ساده و سنباده ای و یا ترانسپرنت با پودری فلزی است که درخشندگی و زیبایی خاصی به رنگهای نامبرده میدهد که کاربرد بیشتر آنها در قطعات تزیینی است. موارد مصرف بیشتر در لوازم آشپزخانه – ظروف تفلون – قطعات تزیینی اتومبیل، مبلمان اداری و … است.
رنگهای پودری گرانیتی رنگهایی با طرح شبیه به سنگهای گرانیت طراحی گردیدهاند. کاربرد این رنگ در تولید ظروف تفلون که میتواند بدنه ظرف را با طرح گرانیتی داخل ظرف هماهنگ نماید و همچنین دربهای آسانسور و منزل که میتواند با سنگهای طبیعی به کار رفته در ساختمان هماهنگ گردد، طراحی شده است.
رنگهای پودری متالیک آمیخته از یکی از رنگهای ساده و سنباده ای و یا ترانسپرنت با پودری فلزی است که درخشندگی و زیبایی خاصی به رنگهای نامبرده میدهد که کاربرد بیشتر آنها در قطعات تزیینی است. موارد مصرف بیشتر در لوازم آشپزخانه – ظروف تفلون – قطعات تزیینی اتومبیل، مبلمان اداری و … است.
رنگهای پودری سنباده ای دارای سطحی خشن و زبر هستند که میتوان سطح آنها را از حالت سنباده ای نرم تا خیلی زبر و خشن طراحی نمود. همچنین در براقیتهای مختلف از مات تا براق ، قابل عرضه و تولید هستند. کاربرد این رنگها در لوازم ساختمانی – لوازم باغبانی و کشاورزی – ظروف تفلون – قطعات خودرو – درب های ضد سرقت و … است.
رنگهای پودری ترانسپرنت به نامهای لاک و وارنیش و شیشه ای هم نامیده میشود. این رنگها هیچگونه پوششی زیر کار را ندارند و فقط به عنوان یک لایه تزیینی بر روی قطعات فلزی و رنگهای دیگر استفاده میشود. از کاربردهای لاک دی بدون فام به عنوان محافظ رنگهای دیگر مخصوصا رنگهای چکشی در برابر سایش و شرایط آب و هوای سخت استفاده میشود و از لاک دی فام دار معمولا برای قطعات تزیینی در اتومبیل – لوازم آشپزخانه و … استفاده میشود.
این رنگها کاملا جنبه تزیینی داشته و در تقسیم پلی یورتان که مقاوم در برابر شرایط جوی و اپوکسی که جهت استفاده در محیط داخلی هستند، قابل طراحی و تولید است. این رنگها در طرحهای خیلی ریز تا خیلی برجسته و بزرگ قابل سفارش هستند. کاربرد این رنگها در لوازم آشپزخانه – ظروف تفلون – مبلمان – لوازم خانگی و غیره کاربرد دارند.
رنگهای سفارشی شامل رنگهای خاص و تخصصی در مواردی مانند رنگهای وایت برد، رنگهای مقاوم در برابر حرارت، رنگهای مقاوم در برابر خوردگی، رنگهای با خواص ویژه مکانیکی، رنگهای آنتی باکتریال و دیگر شرایط خاصی که بنا بر درخواست مشتری طراحی و عرضه میگردند. از کاربردهای خاص این رنگها میتوان رنگهای پودری مخصوص شیرآلات ساختمانی، رنگهای بیمارستانی، رنگهای مقاوم به حرارت آون تسترها و غیره را اشاره نمود.